Nieuw vanaf oktober op Sportcentrum Hoorn in de sportzaal!

Bal- en bewegingsvaardigheid

Balvaardigheid

Gooien, vangen, richten, timing

 

Bewegingsvaardigheid

Wenden, draaien, keren, starten, versnellen

 

Conditionele vaardigheid

Balans, coördinatie, uithoudingsvermogen

 

Spelvaardigheid

Diverse balsporten, door middel van wedstrijdjes leren gooien en vangen.

 

Als extra naast je sport of om fit te blijven

Ideaal om te volgen naast je tennis- of handbaltraining. Of gewoon om te zorgen dat je op een leuke manier in beweging en fit blijft.

 


Goed voor tennissers

Deze training zorgt ervoor dat uw kind nog meer balgevoel krijgt. Door met de juiste techniek te leren gooien en vangen kan ook de (moeilijke) tennistechniek makkelijker worden aangeleerd. Ideaal om "naast" de tennisles te volgen.

Goed voor handballers

Doordat de nadruk bij deze training ligt op het (bewegend) gooien en vangen is deze training ook ideaal voor jeugd om zich voor te bereiden op de handbalsport. Of als extra moment "naast" de verenigingstraining om nog sneller te ontwikkelen.

Trainer Joris Kleinloog

Joris Kleinloog; "Ik verzorg als gediplomeerde tennisleraar al meer dan 20 jaar tennisles aan jeugd en volwassenen tot op het hoogste niveau van Nederland. Sinds een paar jaar kwam daar per toeval handbaltraining bij.  Ik merkte al snel veel raakvlakken op. Zowel op het gebied van techniek en coördinatie, als op het bewegen en balvaardigheid. Zeker voor jeugd van 7 t/m 11 jaar gaat deze training absoluut een meerwaarde geven in de ontwikkeling voor zowel tennissers als handballers. En omdat veel met een bal is, zal het superleuk zijn, voor jongens en voor meiden, doe mee!"